maandag 2 november 2015

Automatten van naaldvilt tapijt

Door middel vernaalden wordt naadvilt tapijt gemaakt. Polyamide vezels van verschillende kleuren worden gemengd (geblazen) in een grote ruimte. Polyamide is een kunststof dat lijkt op nylon. Om tot een juiste kleur te komen gaan vezels van allerlei kleuren conform een kleurenrecept door elkaar.Vervolgens worden hier een soort dunne doeken of vliezen van gemaakt. Verschillende vliezen worden op elkaar gelegd en gaan dan een machine in. Deze machine kent duizenden kleine naalden met weerhaakjes. Deze naalden gaan door de verschillende lagen en maakt daar 1 geheel van.Op deze manier ontstaat een vilt. Deze viltlaag wordt weer voorzien van een rug. Het tapijt voor automatten wordt altijd voorzien van een granulaat rug. Dat heeft de eigenschap dat het erg duurzaam is. Het is materiaal met een korrelvorm wat voor ca. 70% bestaat uit hergebruikt afval vanuit de kunstofverwerkende industrie. Hierdoor heeft het een sterk antislip karakter wat een veilig gebruik van de automatten ten.  


Naaldvilt automatten liggen bij de meeste merken, af-fabriek in de auto. Naaldvilt tapijt is harder en ruwer dan velours tapijt. Naaldvilt is minder vatbaar voor vlekken dan velours tapijt, modder en grof vuil blijft er wel gemakkelijker in hangen. Klein vuil, zoals zandkorrels of kruimels zijn minder zichtbaar op deze matten. Deze moeten er wel af en toe uitgezogen of geborsteld worden. 

Omdat het tapijt in grote hoeveelheden kan worden geproduceerd, leveren we deze matten alleen in de meest verkochte kleuren: zwart en grafiet. Grafiet is donkergrijs (muisgrijs). 

Je besteld ze eenvoudig en snel op onze site: www.matten-online.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten